Malazgirt’te Koronavirüs Semineri

Malazgirt Meslek Yüksekokulu (MMYO) bünyesinde ‘‘Koronavirüs’’ salgını hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla seminer düzenlendi.

27 Şubat Perşembe günü MMYO Konferans Salonu Salonu’nda düzenlenen seminerde MMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bünyamin Bazyel yaptığı sunumla katılımcılara koronavirüs salgını ile ilgili önemli bilgiler verdi. Bazyel, ilk olarak hastalıkla ilgili tanımlamaları yaparak hastalığın etken iolan Koronavirüs’ün (Covid-19) ne olduğunu açıkladı. Ardından, hastalığın belirtileri, tedavisi ve epidemiyolojisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hastalıktan korunma yolları ve evde hasta bakımı konularına da değinen Bazyel, sunumunu hijyen konusunda çok tedbirli davranılması gerektiğinin altını çizerek sonlandırdı.

Seminere MMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Baş, Malazgirt KYK Yurt Müdiresi Fatma Donat Yüksel, MMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Gülsün, MMYO Sekreteri Süleyman Barlas, akademik, idari personel ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.